opalicious_logo_till_podd

Vad är Insect Shield?

Det är genom en revolutionerande teknik som vi kan erbjuda kläder med inbyggt insektsskydd mot mygg, fästingar, knott, älgflugor och andra insekter. Insect Shield är framtaget ur blomman krysantemum vilken innehåller ett ämne som kallas pyretrin. Detta ämne är dödligt giftigt för insekter och fungerar som ett naturligt gift, helt ofarligt för människan och andra däggdjur. Den växtbaserade substansen appliceras i textilen och sys till klädesplagg som verkar mot insekter i upp till sjuttio tvättar.
Insect Shield har sedan 2006 arbetat tillsammans med den amerikanske armén för att skydda soldater från insektsburna sjukdomar.

Så fungerar det

Insect Shield är framtagen ur blomman krysantemum vilken innehåller ett ämne som kallas pyretrin. Detta ämne är ett naturligt dödligt gift för insekter men helt ofarligt för människan och andra däggdjur. Den växtbaserade substansen appliceras i textilen som sedan sys till klädesplagg som sedan verkar mot insekter i upp till 70 tvättar.

Produkterna skapar även en slags skyddande atmosfär med ungefär 20 cm marginal från själva ytan som behandlats. Tack vare detta vill inte insekterna ens sätta sig på ditt plagg.

Insect Shield har sedan 2006 arbetat tillsammans med den amerikanske armén för att skydda soldater från insektsburna sjukdomar. Insect Shield är godkänt i EU av European Chemical Agency i Helsingfors, Finland (ECHA) såväl som den amerikanske motsvarigheten Environmental Protection Agency (EPA).

Under försommaren är Sverige ett av världens mest myggtäta länder då otaliga mängder larver kläcks i landets många vattendrag. I Sverige finns fem arter av malariamyggan, men alla fem saknar det smittoämne som ger sjukdomen. Sjukdomar som kan spridas av mygg i Sverige är harpest och ockelbosjukan. Sjukdomar som kan smitta resenärer via mygg är malaria, zikavirus, denguefeber och chikungunya.

I Sverige är fästingar ett betydligt större problem vad gäller spridning av sjukdomar än mygg och står årligen för ett stort antal sjukdomsfall. Fästingen finns i Götaland och Svealand och längst Norrlandskusten men utbredningsområdet ökar norrut och inåt landet. Sjukdomar som sprids av fästingar är borrelia, TBE och enlichios.

Med Insect Shield kan du skydda dig från insekterna med ett naturligt och väl miljömedvetet val. Insect Shield är miljöcertifierat enligt Standard 100 by Oeko Tex.

Oeko Tex är ett oberoende provnings- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla bearbetningssystem. Certifieringen av produkter enligt Standard 100 by Oeko Tex förutsätter att samtliga beståndsdelar i en artikel lever upp till de ställda kraven - utöver yttertyget även exempelvis sytråd, stoppning, tryck etc samt icke textila tillbehör såsom knappar, dragkedjor, nitar osv.
loading...
World Health Organization (WHO) rekommenderar Insect Shield!
Informationsvideo om Insect Shield