21Resurs 2@3x

Välkommen till Opalgarns fantastiska värld!

Garnet vi säljer tillverkas i Tyskland. Opalgarnets popularitet bygger delvis på att den otroliga kvalitén håller i sig även som färdigstickad. Mjuka sockor blir ännu mjukare efter tvätt och "ullar" sig inte som andra ullbaserade garn kan göra.

 

En kollektion av Opalgarn tillverkas bara en gång, detta ger märket en exklusivitet som förmodligen bidragit till dess stora efterfrågan. Förutom kvalitén och exklusiviteten kan man inte förneka att det framför allt är riktigt roligt att sticka med Opal. Specialiteten för garnet är ju de klara färgerna och att de randar sig utan att man måste byta garn. En stor fördel är också att garnet går att tvätta i maskin i 40 grader.

 
Tycker du att det tar för lång tid att sticka med tunt garn? Oroa dig inte, Opal finns i både 6- och 8-trådigt! Det finns något för alla smaker. Vill du ha ännu tunnare sockor? Nu finns även Opal i 3-trådigt!
 

Du kan sticka det mesta med Opalgarn med lyckat resultat; sockor, vantar, mössor, tröjor, halsdukar.... Ja det mesta faktiskt! Det är roligt och ofta beroendeframkallande...

Om ullens ursprung

Jag tycker att det är viktigt med djurhållning. Inga djur ska komma till skada för att vi människor ska dra nytta av deras päls eller ull. Ibland i media ser vi fruktansvärda bilder som etsar sig fast på näthinnan.

Jag vill berätta hur det går till när Opal producerar sitt garn.

I en av de återkommande kollektionerna som heter Schafpate kommer 100% av ullen från Tyskland.
Läs mer om Schafpate här >>

I de övriga kollektionerna kommer hälften av ullen från Tyskland, och den andra hälften kommer från Sydamerika. För att få leverera ull till Opal måste fårfarmarna i Sydamerika skriva på ett kontrakt där de intygar att alla djur behandlas väl. Opal har också representanter på plats som utför inspektioner för att se till att djuren mår bra. I Tyskland utför Opal egna kontroller hos farmarna.
loading...

FAKTARUTA

Opal kan tvättas i maskin i 40 grader och materialet består av 75% ull och 25% polyamid.

4-trådigt:
100 g: ca 425 meter
Stickor: 2,5 - 3 mm
10x10 cm = 30 maskor och 42 varv
"Fingering" weight

6-trådigt:
150 g: ca 420 meter
Stickor: 3 - 4 mm
10x10 cm = 23 maskor och 31 varv
"DK" weight

8-trådigt:
150 g: ca 320 meter
Stickor: 4 - 5 mm
10x10 cm = 20 maskor och 28 varv
"Worsted" weight

FRI FRAKT vid beställning över 900 kr. (Gäller endast i Sverige)